פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      יש לך שורשים בולגריים? ייתכן שמגיעה לך אזרחות בולגרית-אירופאית

      בעל אזרחות אירופאית זכאי ליתרונות רבים והטבות שונות ומגוונות. בשיחת טלפון קצרה אפשר לבדוק את זכותך לאזרחות בולגרית ובהתאם לכך גם לדרכון אירופאי

      דרכונים בולגריה (ShutterStock)
      (ShutterStock)

      יתרונות לאזרחות ודרכון בולגרי

      1. זכות לגור בכל 27 מדינות אירופאיות (איחוד האירופאי) וגם בני משפחתך יכולים להצטרף ללא קבלת אזרחות בולגרית.
      2. זכות לעבוד בכל 27 מדינות האירופאיות.
      3. זכות להחזיק בנכסים וקרקעות בכל סדר גודל.
      4. הזכות לנוע חופשי בכל אירופה.
      5. אפשרות לטייל, לעבוד וללמוד במדינות רבות בעולם.
      6. לימודים להשכלה גבוהה בחינם או בהנחות גדולות בכל 27 המדינות. גם הנחות למוענות סטודנטים בחלק מהאוניברסיטאות.
      7. מס הכנסה מהנמוכים בעולם. בולגריה היא כמו מדינת מקלט מס, רק 10% מס הכנסה לחברות ולפרטיים. בנוסף ניתן לקבל פטור ממס הכנסה על 25 אלף היורו הראשונים.
      8. בולגריה היא מדינה שמאוד זולה לגור בה, דיור מאוד זול (60,000 יורו לדירה יפה בסופיה, ורנה, פלובדיב, וכו' והשכירות בהתאם) אפשר לצאת לפנסיה, לעבור לבולגריה לכמה חודשים או שנים ולחיות ברמה גבוהה .
      9. לבולגריה אתרי סקי מעולים וגם הזולים בכל אירופה. כנ"ל מסעדות ומקומות בילוי.
      10. אפשריות כלכליות והזדמנויות לילדנו, כל העולם פתוח עבורם.

      לפנייה ישירה אל ברברה פז לחץ/י כאן

      ברברה פז (אתר רשמי)
      ברברה פז

      למי מגיעה אזרחות בולגרית ואיך?

      בשיחת טלפון קצרה אפשר לבדוק את זכותך לאזרחות בולגרית.
      1. זכאים לאזרחות בולגרית יהודי בולגריה שעזבו את בולגריה בתקופת ה"עליה הגדולה" בין אפריל 1948 לנובמבר 1950. תהליך כזה אורך כחצי שנה. עלות לקבלת אזרחות בולגרית ליוצא בולגריה הינה כ- 550 יורו + תרגומים ואגרות. מסמכים הנדרשים: תמצית רישום וצילום הדרכון או תעודת זהות . אם הזכאי לאזרחות בולגרית אינו בחיים עדיין ניתן לקבל עבורו אזרחות בולגרית על מנת שהילדים שלו יוכלו לקבל אזרחות ודרכון בולגרי.אחר כך זה עובר מדור לדור. במקרה זה מבקשים תעודת פטירה של מבקש האזרחות, ז"ל.

      2. אחרי שדור הראשון (יוצא הבולגרי) מקבל אזרחות בולגרית, דור השני (הילדים) יכולים לבקש אזרחות. תהליך כזה אורך כשנה וחצי עד לשנתיים ועלות התהליך בן 650 - 750 יורו (תלוי בכמה אחים מבקשים יחד) + תרגומים ואגרות. המסמכים הנדרשים בתהליך הם תעודת לידה, תמצית רישום, הצהרה רפואית ותעודת יושר.

      3. דור השלישי, הנכדים- האזרחות עוברת בירושה מדור לדור ללא מגבלת דורות.

      4. יחד עם זאת כל אחד מחויב להגיש בקשה לאזרחות בשגרירות בולגריה ולהגיש את המסמכים הנדרשים.

      בשנה הבאה ניפגש באירופה!

      הכתבה מאת ברברה פז באדיבות אתר עורכי דין LawGuide.co.il

      * המידע המוצג בכתבה אינו מהווה ייעוץ משפטי או תחליף לו ואינו מהווה המלצה לנקיטת הליכים או הימנעות מהליכים. כל המסתמך על המידע המופיע בכתבה עושה זאת על אחריותו בלבד.