פיקוד העורף הגל השקט

הגדרת ישובים להתרעה
      הגדרת צליל התרעה

      מגיע לכם: כל השלבים להוצאת אזרחות פורטוגלית ודרכון אירופי

      למעלה ממיליון ישראלים יכולים להוכיח קשר ליהדות ספרד ופורטוגל ולקבל דרכון אירופי, אך רבים מהזכאים לכך כלל אינם מודעים לעובדה זו. חושבים שגם לכם יש קשר כזה? לפניכם המדריך המלא לבירור זכאותכם להוצאת אזרחות פורטוגלית. ניפגש באירופה!

      דרכון פורטוגלי (מערכת וואלה! NEWS)
      (אילוסטרציה: Shutterstock(

      לעומת החוק הספרדי הנוקשה, פורטוגל מאפשרת הוצאת אזרחות בהליך קל ופשוט. ריכזנו עבורכם את כל השלבים להוצאת אזרחות פורטוגלית מכוח חוק/צו Decreto-Lei n.º 30-A/2015:

      שלב א' - איסוף מסמכים

      1. תעודת לידה דו לשונית ממשרד הפנים
      2. צילום דרכון
      3. הכנת עץ משפחתי
      4. הצגת כתובה שלכם או של ההורים, במידה ויש כזו
      5. איסוף כל מסמך משפחתי שיש בידכם, לרבות תמונות משפחתיות
      6. הוצאת תעודת היעדר עבר פלילי קונסולרית
      7. במידה ושיניתם שם - הצגת תעודה המעידה על שינוי שם ממשרד הפנים
      8. נשים נשואות שהחליפו את שם משפחתן יתבקשו הציג תעודת נישואים

      שלב ב' - אישור הקהילה היהודית

      לשם הכרה בכם כצאצאים של יהדות ספרד או פורטוגל, הסמיכה ממשלת פורטוגל את שתי הקהילות היהודיות המרכזיות במדינה - הקהילה היהודית בפורטו והקהילה היהודית בליסבון.

      על מנת לקבל את "אישור הקהילה היהודית" יש להגיש לאחת הקהילות את הפרטים הבאים:
      1. פרטי המבקש
      2. צילום דרכון
      3. צילום תעודת לידה
      4. עץ משפחתי

      אל המסמכים יש לצרף מכתב הסבר על סיבת זכאותכם. כמו כן, יש לספק אישור העברת תשלום בסך 500 אירו עבור הטיפול בבקשה.

      שלב ג' - הגשת התיק לקונסרבטוריום בליסבון

      לאחר שקיבלתם את אישור הקהילה וזכיתם להכרה בהשתייכותכם לקהילות היהודיות של פורטוגל וספרד, יש לכם עילה לבקשת התאזרחות. בקשה זו תכלול:
      • טופס בקשה שלכם
      • הצהרה על מקומות בהם ביקרתם בחו"ל כולל תאריכים (על פי החותמות בדרכון)
      • תעודת לידה
      • תעודת שינוי שם (במידה ושונה)
      • צילום הדרכון במלואו
      • אישור הקהילה היהודית
      • עץ משפחתי מאומת על ידי הקהילה היהודית
      • תעודת היעדר עבר פלילי קונסולרית
      • אישור תשלום אגרת בולים בסך 250 אירו

      גשר מעל נהר הטאגוס בליסבון (ShutterStock)
      יש להגיש את התיק לקונסרבטוריום בליסבון (צילוםן: ShutterStock)

      מקרים חריגים והפתעות בדרך:

      מועמד יליד חו"ל:
      מועמדים אשר נולדו מחוץ לגבולות ישראל יידרשו לצרף תעודת לידה ותעודת היעדר עבר פלילי ממדינת הולדתם. במקרים בהם אין יכולת להשיג את האישורים הנדרשים, ניתן להגיש לממשלת פורטוגל בקשה מיוחדת לקבלת פטור מהגשתם.

      מועמד בעל עבר פלילי:
      אדם בעל עבר פלילי רשאי להגיש מועמדות, אך מועמדים שהורשעו בעבירה פלילית שדינה על פי החוק הפורטוגלי הוא שלוש שנות מאסר ומעלה ייפסלו.

      מועמד קטין:
      כיום, החוק עדיין לא מאפשר הגשת בקשת אזרחות עבור קטינים דרך הליך מקל זה, אך נעשים צעדים להאצת תיקון החוק.

      מועמדים צאצאי הקהילות שאינם יהודים:
      מועמד שטוען כי הוא צאצא של הקהילות היהודיות בספרד או בפורטוגל, אך אינו יהודי, יידרש להציג הוכחות מעמיקות יותר באשר לשורשיו. הפתרון היעיל הוא מחקר גנאלוגי מעמיק עד 15 דורות אחורה. דרישה זו מייקרת מעט את התהליך, אך ביכולתה להביא לתוצאות המבוקשות.

      מטיילים סדרתיים:
      מטייל ששהה מעל לשלושה חודשים במדינה זרה, יידרש להוציא תעודת היעדר עבר פלילי גם מאותה מדינה.

      המקרים החריגים, ההפתעות שבדרך והפרטים הקטנים חשובים להגשת בקשה מדויקת ומסודרת. ליווי מקצועי מתאים לאורך כל שלבי הכנת והגשת הבקשה עשוי לחסוך זמן יקר ואי-הבנות מיותרות.

      מרדכי שאבי הוא מנכ"ל משרד Easy Nationality המתמחה בהוצאת אזרחות פורטוגלית.

      טלפון ליצירת קשר: 03-7448834

      הכתבה נכתבה באדיבות אתר zap משפטי